skatteverketanfaller

skatteverketanfaller

About the Blog

test

Kinnevik riskerar smäll på 800 miljoner kronor

Elias bloggPosted by Elias Melki Thu, July 15, 2010 14:08:10

I samband med försäljningen av dotterbolaget Invik har Kinnevik gjort sig skyldiga att betala drygt 800 miljoner kronor i skatt, anser Skatteverket, enligt Di.s

År 2007 sålde investmentbolaget Kinnevik dotterbolaget Invik till isländksa Milestone. Några år tidigare introducerades Invik börsen.

Samtidigt lånade Kinnevik ut pengar till dotterbolaget och fick i gengäld så kallade konvertibla skuldebrev som "till en förmånlig kurs kunde omvandlas till aktier", skriver Di.se.

Men i och med Milestones uppköp av Invik ska det enligt sajten uppstått en vinst på 820 miljoner kronor i dotterbolaget. En vinst som nu Kinnevik ska betala skatt för då aktierna inte varit ägda som börsnoterade i minst ett år, anser skatteverket.

"Kinnevik har paketerat aktierna i ett dotterbolag och sålt dem direkt. Det här är inte suftet med de nya skatteregflerna", säger Per Johan Åseskog, skatterevisor på Skatteverket, till sajten och hänvisar till de nya skatteregler som infördes 2003.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.