skatteverketanfaller

skatteverketanfaller

About the Blog

test

Skatteverkets hemsida

Elias bloggPosted by Elias Melki Fri, July 16, 2010 08:15:42

Vår vision är att samhälle där alla vill göra rätt för sig…

… om du vill bidra – be om kvitto!

Skatteverkets vision är ett samhälle där alla vill göra rätt för sig. Bland annat betyder det att en seriös företagare som betalar skatter och avgifter inte ska konkurreras ut av en företagare som inte gör rätt för sig. För de företag som tar betalt kontant eller mot kort finns en lag som innebär att de allra flesta kontanthandelsföretagen ska ha speciella kassaapparater, så kallade certifierade kassaregister. Företaget ska också ta fram och erbjuda sina kunder kvitto. Kvittot är en möjlighet för kunden att försäkra sig om att försäljningen gått rätt till.

Skatteverkets granskningar har visat att kassaregister tidigare kunnat manipuleras så att inte alla intäkter redovisas. Användningen av certifierade kassa-register kommer att göra det mycket svårare för oseriösa företag att undanhålla pengar. Framförallt om alla ber om kvitto.

"Jag betalar med mina skattade pengar och då vill jag att den jag handlar av också ska göra rätt för sig." Ingemar Hansson, generaldirektör, Skatteverket


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.